Internetaika ja uusien ihmisten tapaaminen

Kun muutin kymmenen vuotta sitten Espanjaan, olin vakaasti päättänyt saada ainakin yhden paikallisen ystävän. Siihen aikaan se tuntui vaikealta. Moni vaihto-opiskelija päätyi tutustumaan ainoastaan muihin ulkomaalaisiin.

Tällä kertaa paikallisiin tutustuminen heti ulkomaille muuton jälkeen on onnistunut aivan käsittämättömän helposti. Kaikesta on kiittäminen sosiaalista mediaa.

Meetup-niminen sosiaalisen median palvelu on täällä Bostonin ympäristössä hyvin suosittu. Kuka tahansa voi perustaa sinne harrastusryhmän, jonka tapaamiset ovat avoimia kaikille. Harrastusten lisäksi palvelua voi käyttää verkostoitumiseen esimerkiksi määrittelemällä ihmisryhmän, jonka edustajia haluaa kutsua koolle.

Viime päivinä olen pyörinyt Meetupissa innoissani kuin lapsi karkkikaupassa. Lähes joka ilta olisi jonkin kiinnostavan oloisen ryhmän tai useamman tapaaminen. Tuntuu vaikealta uskoa, että yhdellä sivustolla on noin helposti tarjolla niin monta kiinnostavaa  tapahtumaa, ja että olen tervetullut jokaiseen niistä.

Meetup groups in Somerville Cambridge and Boston

Meetup-ryhmiä, joita seuraan.

Keskiviikkoiltana osallistuin luovan kirjoittamisen ryhmään. Kirjoitimme ensin reilun tunnin hiljaisuuden vallitessa, sitten esittäydyimme toisillemme ja kaikki halukkaat lukivat kirjoittamansa. Tekstistään sai halutessaan muilta palautetta.

Eilen olin verkostoitumistapaamisessa, jonka kohderyhmäksi oli määritelty paljon matkustavat, kansainvälisesti suuntautuneet itsenäiset naiset. Istuimme baarissa juttelemassa ja tutustumassa.

Viihdyin kummallakin kerralla todella hyvin ja tapasin monta kiinnostavaa ihmistä, joihin toivottavasti tutustun myöhemmin paremmin ryhmän tulevissa tapahtumissa.

Maanantaiksi olen ilmoittautunut improteatteriryhmään ja ensi viikon lauantaiksi espanjankielisille suunnattuun lukupiiriin. Kun Bostonin freelancetoimittajien ryhmä saa aikaiseksi järjestää seuraavan tapaamisen, yritän päästä paikalle. Seuraan myös, minkälaisia ravintolaretkiä Bostonin foodiet keksivät ja mitä tapahtuu ryhmässä nimeltä Opi ottamaan parempia valokuvia.

Jos olisin muuttanut tänne yksin, kävisin varmaan aluksi lähes joka ilta jossain Meetup-tapaamisessa. Nyt yritän tasapainoilla oman Bostonin-elämän rakentamisen ja parisuhteen välillä.

Meistä molemmista on hyvä, että kummallakin on täällä omia harrastuksia yhteisen elämämme lisäksi, mutta toisaalta halu viettää aikaa yhdessä on kova nyt, kun vihdoin pääsimme samalle mantereelle asumaan.

Kun olin edellisen kerran parisuhteessa, ystävät ja harrastukset veivät vapaa-ajastani liian ison osan, ja se aiheutti suhteeseen ongelmia. En missään tapauksessa halua, että sama toistuu.

Ajattelin etukäteen, että uuteen paikkaan muuttaminen tarjoaisi loistavan mahdollisuuden varmistaa, että vietän riittävän ison osan vapaa-ajastani rakkaani kanssa. Se tuntui etukäteen hyvin yksinkertaiselta: en vain aloittaisi liian monta omaa harrastusta tai etsisi liian monta uutta ystävää. Silloin en kuitenkaan ollut vielä nähnyt kaikkia Meetupin houkutuksia.

Luotan kuitenkin siihen, että löydän etsimäni tasapainon. Esimerkiksi lukupiirit ovat parisuhteen kannalta hyviä harrastuksia, sillä kirjojen lukeminen merkitsee kotona olemista.

Espanjankielisten kirjakerhon tämän kuun kirja on yli 600 sivua paksu ja minun on luettava se reilussa viikossa. Eiköhän se hillitse sopivasti himoani säntäillä pää kolmantena jalkana Meetup-tapaamisesta toiseen.

Advertisement

5 thoughts on “Internetaika ja uusien ihmisten tapaaminen

 1. Onpa hyvä vinkki tuo meetup! Täytyypä kurkata, josko hollantilaisetkin olisivat siellä aktiivisia. Tunnistan hyvin tuon tunteen, kun kiinnostavaa tekemistä löytyisikin sitten yhtäkkiä jokaiselle illalle ja välissä pitäisi olla kotonakin. Mut eiköhän siihen löydy tasapaino ainakin ajan kanssa. :)

  Tykkää

  • Toivottavasti sinäkin löydät kivoja Meetup-ryhmiä!

   Monelle on varmasti käynyt joskus niin, että kun alkaa täyttää tyhjää kalenteria, yhtäkkiä huomaakin sen olevan aivan liian täynnä. Tasapaino löytyy varmasti kyllä sitten, kun alkuinnostus laantuu :)

   Tykkää

 2. Kivan kuuloinen palvelu! Löytyyköhän Suomesta vastaavaa? Tällaisesta on varmasti apua muuttajien lisäksi myös monille pakolaisille, jotka haluavat integroitua tuttujen harrastusten kautta yhteiskuntaan.

  Uskon, että tasapaino löytyy, kun muistaa varata kalenteriin myös illan oleilulle kotona:)

  Tykkää

  • Meetup-palvelu on käytössä myös Suomessa, mutta Suomessa näyttää toistaiseksi olevan paljon vähemmän Meetup-ryhmiä kuin täällä. Kävin uteliaisuudesta läpi Helsingin seudun ryhmät. Siellä oli pääasiassa työelämään ja verkostoitumiseen liittyviä ryhmiä ja ainakin yksi ryhmä hiljattain kaupunkiin muuttaneille. Harrastusryhmiä en nähnyt juurikaan. Toivottavasti palvelun suosio kasvaa Suomessa ja sinne aletaan perustaa lisää hauskoja vapaa-ajanryhmiä. Uskoisin, että Meetup voisi hyvinkin lyödä itsensä läpi Suomessa, koska aikallisen yhteisöllisyyden luominen ja vahvistaminen nettipalveluiden kautta on ollut viime aikoina ainakin Helsingin seudulla koko ajan kasvava ilmiö.

   Kyllä tasapaino varmasti löytyy, kun tiedostaa sen tärkeyden ja aktiivisesti etsii sitä.

   Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Turistina Bostonissa: JFK-museo | Amerikkaa ymmärtämässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s