Hyppäsin syyskuussa 2015 pää edellä tuntemattomaan toteuttaakseni kaksi unelmaani: tehdäkseni toimittajan töitä ulkomailla ja elääkseni saman katon alla rakkaani kanssa. Jäin virkavapaalle työstäni Suomessa ja muutin poikaystäväni luo Bostoniin.
Matkustaminen ja kirjoittaminen ovat suurimmat intohimoni, ja olen ollut niin onnekas, että olen päässyt tekemään runsaasti molempia. Olen matkustellut Etelämannerta lukuunottamatta kaikilla mantereilla ja käynyt tähän mennessä 73 maassa. Tekstejä olen laatinut työni puolesta sanomalehtiin, harrastuksena kirjablogiin ja silloin tällöin myös pöytälaatikkoon kirjan kirjoittamisesta haaveillen.
Ennen Amerikkaan muuttoani työskentelin STT:ssä ulkomaan- ja kotimaanuutistoimituksen päällikkönä, enkä useinkaan päässyt työni puolesta sen enempää matkustamaan kuin kirjoittamaankaan. Bostoniin muuttaessani ryhdyin freelanceriksi. Nyt matkustelen eri puolilla Yhdysvaltoja ja yritän saada mahdollisimman monipuolisen kuvan tästä suuresta maasta, jonka eri osavaltiot eroavat toisistaan yhtä paljon kuin valtiot Euroopassa.
Tervetuloa mukaan matkalleni Amerikkaan!
– Maria Annala
Maat, joissa olen käynyt















































































Päivitysilmoitus: Mondon matkakirjoittajakurssi | Amerikkaa ymmärtämässä
Hei Maria, kiitos kirjoituksistasi, erityisesti kiinnosti maatilaosakkuus- juttu.
Olen etelä-savolainen puutarhuri ja suunnittelen puutarhatilalleni puutarhaharrastajien yhteisöä.
Olisiko mahdollista saada kauttasi tarkempia faktoja amerikkalaisesta osakkuuskäytännöistä?
Terveisin: Kari Vauhkonen
TykkääTykkää
Hei Kari! Kiitos siitä, että luet kirjoituksiani. Voin yrittää auttaa sinua eteenpäin osakkuusasioiden suhteen, mutta en välttämättä tiedä niistä tarpeeksi. Minkälaisia asioita haluaisit tietää? Osaatko muuten englantia siinä määrin, että sinulle olisi apua siitä, jos antaisin linkkejä amerikkalaisille nettisivuille, joissa osakasmaatiloista kerrotaan?
TykkääTykkää
Hei!Tänään Kalevassa oli kolumnisi.Oliko lehdessä painovirhe vai pitääkö paikkansa se,että jokaista vuoden päivää kohti tänä vuonna Usa:ssa on ollut joukkoampuminen,jossa on kuollut tai haavoittunut väh.4 .Tämä kuulostaa niin uskomattomalta,että oli pakko tarkistaa.terv.Maija Karjalainen-Jokela
TykkääTykkää
Hei!
Kiitos yhteydenotosta! Anteeksi, että vastaan vasta nyt. Olen parhaillaan työmatkalla ja minulla on ehtinyt huonosti koneen ääreen.
Joukkoampumisia on tosiaankin valitettavasti ollut tänä vuonna enemmän kuin vuodessa on tähän mennessä ehtinyt olla päiviä. Luku on otettu yhdysvaltalaismediankin usein siteeraamalta Shooting Tracker -nettisivulta. Sivustolla joukkoampumisiksi lasketaan kaikki tilanteet, joissa ampuma-aseella on joko haavoitettu tai tapettu ja uhreja on ollut vähintään neljä. Mikäli ampuja on itse haavoittunut tai kuollut, hänet lasketaan yhdeksi uhreista. Uhrien välisillä suhteilla ei ole sivuston laskelmassa merkitystä, eli perhesurmat ja ventovieraiden ampumiset ovat yhtä lailla mukana. Sivuston yksi tarkoitus on tuoda esiin sitä, etteivät Yhdysvalloissa usein käytettävät joukkoampumistilastot kerro koko totuutta. Usein nimittäin joukkoampumisten uhreiksi lasketaan ainoastaan kuolleet, ampujaa ei oteta laskuissa mukaan ja perhesurmat ja muu lähisuhdeväkivalta tilastoidaan erikseen niin, ettei se näy joukkoampumistilastoissa.
TykkääTykkää
Ok.kiitos vastauksestasi.Tämä tuntuu tosi karmealta.Olen historian ja yhteiskunnan opettaja ja työssäni yläasteikäisten kanssa tulee keskusteluja näistä asioista myös.Yhdysvallat kiinnostaa myös,koska olen aikoinani tehnyt gradun Yhdysvaltain ja Kanadan suhteista. Joulun odotuksin Maija Karjalainen-Jokela
TykkääTykkää
Se on todella surullista ja järkyttävää. Ehkä voisitte oppilaittesi kanssa tutkia yhdessä Mass Shooting Trackeriä ja pohtia sen kautta väkivaltakysymyksiä. Edellisessä kommentissani oli linkki siihen.
Mikä sai sinut kiinnostumaan juuri Yhdysvaltojen ja Kanadan suhteista? Oletko joskus asunut täällä päin maailmaa?
Hyvää joulunodotusta!
Maria
TykkääTykkää
Hei!Kiitos.Tein graduni Oulun yliopiston historian laitokselle pääaineena yleinen historia.Siitä on jo aikaa yli 20 vuotta.Kiinnostus Yhdysvaltoihin syntyi varmaan jo lapsena,kun kuuntelin mummoni tarinoita Kainuusta siirtolaiseksi lähteneistä sukulaisista. Usa:n ja Kanadan suhteita oli tutkittu vähän ja Yhdysvaltain ulkoministeriön painetut diplomaattilähteet antoivat hyvän lähdeaineiston.Olisin saanut jatkostipendin Yhdysvaltoihin mutta valitsin kuitenkin opettajuuden enkä lähtenyt tohtoriopintoihin.tuohon aikaan alkoi olla jo työttömiä historian tohtoreita aika paljon.Aika paljon tulee seurattua Usa:n politiikkaa ja yhteiskunnallisia juttuja.Mikä on sinun käsityksesi siitä,kuinka todenmukaisen kuvan amerikkalaiset ja suomalaiset tiedotusvälineet antavat amerikkalaisesta politiikasta?jos ajatellaan esimerkiksi Usa:n roolia Lähi-idässä,Syyrian konfliktissa jne.Osa ystävistäni on sitä mieltä,että amerikkalaiset ovat päävastuussa Lähi-idän levottomuuksista ja todellista tietoa ei kerrota.Tämä on aika laaja kysymys,ja median luotettavuutta tulee pohdittua aika paljon.Voiko enää luotettavaa tietoa saada mistään?t.MaijaK-J
TykkääTykkää
Tohtorintutkinto ei tosiaan nykyäänkään takaa työpaikkaa. Toivottavasti olet ollut tyytyväinen ratkaisuusi ja viihtynyt opettajana.
Kysymys tiedotusvälineiden luotettavuudesta on vaikea. Suomalaisia uutisviestimiä tunnen varsin hyvin, kun olen itse ollut useammassa niistä töissä, ja tiedän, että luotettavuus on esimerkiksi pitkäaikaisimmalle työnantajalle STT:lle ensisijaisen tärkeä arvo. STT päivitti juuri toimituspolitiikkansa ja avasi luotettavuuden käsitettä näin: http://www.stt-lehtikuva.fi/content/uutistoimisto-paeivitti-toimituspolitiikkansa. Amerikkalaisia viestimiä sen sijaan en tunne sisältä päin. Tiedän, että monet amerikkalaiset suhtautuvat kotimaansa median luotettavuuteen hyvin epäluuloisesti, mutta en osaa arvioida, kuinka paljon todellista aihetta siihen on.
Maria
TykkääTykkää