Tietoa blogista

Amerikkaa ymmärtämässä on ulkosuomalaisen matkablogi. Jaan siinä sanoin, kuvin ja videoin kokemuksiani Yhdysvalloista ja ulkomailla asumisesta. Selostan arjen sattumuksia, kerron matkoistani eri puolille maata ja esittelen kiinnostavia ilmiöitä.

Amerikan lisäksi toinen keskeinen teema blogissani on hyppy tuntemattomaan. Kuvailen, miltä minusta tuntuu totutella samalla kertaa uuteen kotimaahan ja -mantereeseen, uuteen työhön ja yhteiseen elämään uuden puolison kanssa. Rakkaani Samuli on äkillisen ja ison elämänmuutokseni perimmäinen syy, ja hän suostui mielihyvin siihen, että kerron blogissani myös meidän yhteistä tarinaamme.

4th of July Fireworks and Statue of Liberty in New York seen from Brooklyn Bridge Park

Heinäkuun neljännen ilotulitus Manhattanin silhuetin yllä oli ensimmäinen voimakas kokemukseni amerikkalaisuudesta. Ajatuksiani aiheesta ja lisää kuvia on kirjoituksessani Itsenäisyyspäivä New Yorkissa.

Työni freelancetoimittajana antaa mahdollisuuden tutustua Amerikkaan ja amerikkalaisuuteen monelta eri kantilta, ja tavoitteeni on saada maasta mahdollisimman monipuolinen kuva. Erilaisten näkökulmien kirjon on tarkoitus näkyä myös blogissani, jossa saatan yhtenä päivänä valmistaa kiitospäivän kurpitsapiirakkaa ja toisena päivänä vierailla NHL-tähden pukuhuoneessa.

Pyrin ymmärtämään Amerikkaa myös journalismin kautta. Seuraan tiiviisti Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaa ja muita Amerikasta kertovia uutisia. Minulla on uutisjournalistin tausta, ja merkittävä osa nykyisestä työstäni on Yhdysvalloista ja varsinkin maan politiikasta kirjoittamista STT:lle ja Lännen Medialle.

Varsinkin alkuvaiheessa Amerikkaa ymmärtämässä oli myös blogi ulkomaille muuttamisesta. Varhaisissa blogikirjoituksissani kerroin usein ajatuksista ja tunteista, joita muutto ulkomaille herättää.

Toivottavasti viihdyt blogini parissa.

– Maria Annala

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s