Uberillä Arkansasiin

Welcome to Arkansas sign bridge Memphis West Memphis Tennessee

Kuten aiemmin tunnustin, olen alkanut keräillä aika innokkaasti osavaltiopisteitä. Siksi innostun aina huomatessani, että jokin matkakohteeni on lähellä osavaltioiden rajaa.

Memphis sattuu olemaan niin tiiviisti rajan tuntumassa, että kaupunki on levinnyt Tennesseestä naapuriosavaltion Arkansasin puolelle. Raja kulkee Mississippi-joessa, ja sen toisella puolella on Länsi-Memphis-niminen kaupunginosa.

Harmi kyllä joen yli ei tällä hetkellä kulje kävelysiltaa, vaikka sellainen on suunnitteilla. Harkitsin seikkailua paikallisbussilla, mutta koska olin kaupungissa vain lyhyen aikaa ja taksien kanssa kilpailevat uberit ovat täällä kohtuuhintaisia, myös Uber-kyyti tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Siirtyessäni Elvis-motellista keskustan hotelliini satuin saamaan Uber-kuskikseni suunnilleen ikäiseni miehen, joka kertoi olevansa markkinointialan yrittäjä ja ajavansa Uberiä satunnaisesti päästäkseen ulos yhden hengen toimistostaan ja tavatakseen ihmisiä.

Kuski kyseli, mitä aioin Memphisissä tehdä ja nähdä, ja tunnustin hieman häpeillen kerääväni osavaltioita ja haaveilevani piipahduksesta Arkansasin puolella. Ajatus huvitti häntä, mutta hän innostui silti heti ajatuksesta, että veisi minut Länsi-Memphisiin saman tien.

”Mitään kiinnostavaa nähtävää siellä ei sitten ole. Länsi-Memphis on olennaisesti pelkkä rekkakuskien levähdyspaikka”, kuski taustoitti.

Päätimme ajaa yhtä siltaa joen yli, etsiä paikan, jossa voisin ottaa itsestäni valokuvan ja palata toista siltaa pitkin.

crossing the bridge from Memphis Tennessee to West Memphis Arkansas.jpg

Länsi-Memphisissä ei tosiaankaan ollut mitään nähtävää. Kuski vakuutteli minulle, että Arkansasissa on hienojakin paikkoja, enkä toki epäile sitä. Siellä ei kuitenkaan ole mitään sellaista, minkä haluaisin ehdottomasti nähdä, ja olin jo varhaisessa vaiheessa tuominnut Arkansasin yhdeksi niistä osavaltioista, joissa matkustelemista en aio priorisoida.

Lopulta kuski pysäytti keskelle peltoa paikkaan, jonka lähettyvillä oli kuulemma tehty kuuluisa kolmoismurha. Se oli selvästi parasta, mitä hän pystyi Länsi-Memphisissä ”nähtävyydeksi” keksimään.

West Memphis Arkansas

Osa teistä varmaan miettii, onko tällaisessa osavaltioiden keräilyssä mitään järkeä. Vastaan siihen, että ei – mutta se tuottaa silti minulle iloa. Pystyn myös keksimään ainakin yhden käytännön hyödyn, joka Arkansasin-retkestä minulle koitui: vastedes muistan paljon helpommin, että Arkansasin osavaltio on olemassa, ja jopa tiedän, missä se on.

Advertisement

6 thoughts on “Uberillä Arkansasiin

 1. Voi Arkansas! :) Kyllä tuonne on ikävä! Arkansasissa tosiaan on kyllä kauniitakin paikkoja, mutta tuo West Memphis ei ole yksi niistä! Memphis oli se missä tuli useimmiten käytyä kun suureen kaupunkiin halusi! Suosittelen muuten dokkaria siihen kolmoissurmaan liittyen: ”West of Memphis”, tosi mielenkiintoinen dokumentti ns. West Memphis threestä, jotka tuomittiin murhasta jota ne ei tehneet.

  Tykkää

  • Anteeksi, että vastaan vasta nyt. En jostain syystä ollut nähnyt ilmoitusta kommentistasi.

   Kiitos vinkistä! Kuski kertoikin pääkohdat kolmoissurmasta, ja se kuulosti hirveältä tragedialta paitsi surmattujen myös niiden syyttöminä tuomittujen kannalta. Dokumentista hän ei kuitenkaan maininnut.

   Mistä paikoista pidit Arkansasissa eniten?

   Tykkää

   • Kaupungeista Fayetteville oli ehdottomasti mun suosikki. Myös Ozarkit (vuoristo, mutta aika pieni sellainen) ja niiden keskellä pieni kylä nimeltä Mountain View. Luonto siellä on kyllä kaunista varsinkin lännessä päin.

    Tykkää

 2. Sadly, it would be fairly easy to put together a list of famous murder sites across the United States, if you want that kind of tourism. Back in Massachusetts, you could start with the Boston Strangler, or head south and encounter the famed ax murderess (maybe), Lizzie Borden.

  Tykkää

   • It was meant as more of a reflection on American history and life than a serious suggestion. Sigh. But at least you across the river into Arkansas. How many states have you set foot in now?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s