Luotaantyöntävien motellien maa

Tässä maassa tuntuu olevan todella paljon vastenmielisiä, likaisia motelleja.

Olen yrittänyt etsiä edullista majoitusta tuleville reissuillemme, ja se on välillä todella masentavaa. Yhdessä ja samassa kaupungissa saattaa olla useita kymmeniä muutaman kympin motelleja, joilla on TripAdvisorissa toinen toistaan karmaisevammat arvostelut.

Kun yrittää selvittää, olisiko jokin niistä kelvollinen, joutuu lukemaan synkän tilityksen toisensa jälkeen.

Tyytymättömien asiakkaiden kuvauksista tulevat mieleen amerikkalaisten rikossarjojen kohtaukset, jossa poliisit tekevät rynnäkön motellihuoneeseen epäiltyä jahdatakseen tai murharyhmä kutsutaan motelliin tutkimaan ruumista.

disgusting motel reviews

Kauhutarinoiden seassa on lähes aina hyviäkin arvosteluja, mutta on hirveän vaikea tietää, mitä niistä pitäisi ajatella. Joskus ne ovat väärennettyjä. Joskus ne varmaankin ovat aitoja. On helppo uskoa, että sama halpa motelli voi olla hyvällä tuurilla neutraali kokemus ja huonolla tuurilla painajainen. Tuskin niiden laatu tasaista on.

Yksin matkustaessani en edes harkitse vaihtoehtoja, jotka eivät vaikuta mielestäni riittävän turvallisilta. Minulle on selvää, että maksan yksin matkustavana naisena majoituksesta mieluummin vähän enemmän siitä ilosta, että luotan sekä majapaikan että sitä ympäröivän alueen turvallisuuteen.

Samulin kanssa matkustaessani en kuitenkaan pelkää samassa määrin turvallisuuteni puolesta. Turvattomuus ei kuitenkaan ole epämääräisten majapaikkojen ainoa ongelma. Monet asiakkaat valittavat motellien likaisuudesta.

En ole siisteyden suhteen turhantarkka, mutta haluaisin olla varma siitä, etten nuku edellisen hotellivieraan lakanoissa tai kuivaa itseäni pesemättömään pyyhkeeseen. En haluaisi, että hotellin aulassa olisi virtsalätäköitä.

Olen ollut aika hämmentynyt siitä, että edullisen majoituksen löytäminen tuntuu tässä maassa – ainakin TripAdvisorin mukaan – niin usein edellyttävän nimenomaan sen riskin ottamista, että saattaa päätyä iljettävän epäsiistiin huoneeseen.

Se on minulle uutta, vaikka olen matkustellut Etelämannerta lukuun ottamatta kaikissa maanosissa ja suosinut useimmilla matkoillani edullisia majoitusvaihtoehtoja. Voin yöpyä sängyn kokoisessa komerossa tai nuhjuisessa kopissa. Huoneessani ei ole pakko olla omaa vessaa tai edes ikkunaa. En menetä hermojani, jos langaton netti ei toimi kuin aulassa, ja jos huoneeseen kantautuu paljon meteliä, käytän korvatulppia. Siedän ruman sisustuksen ja rakennuksen yleisen rähjäisyyden. Huono palvelukaan ei pilaa matkaani. Yksittäisen torakan voi aina liiskata.

Mutta haluan puhtaat lakanat. Haluan puhtaan pyyhkeen ja siivotun vessan.

En ole vielä koskaan käyttänyt Airbnbtä, mutta alan kallistua sille kannalle, että se olisi ainakin tässä maassa monilla paikkakunnilla paras edullinen majoitusvaihtoehto.

Motellisiivoajille maksetaan luokattoman huonoa palkkaa, joten ei ole ihme, jos he eivät aina tee parastaan huoneita siivotessaan. Airbnb-huoneen sen sijaan siivoaa varmaankin useimmiten asunnon omistaja, joka saa ylimääräisen huoneen vuokratulot suoraan itselleen. Hänen luulisi siksi piittaavan keskimääräistä motellisiivoojaa enemmän siitä, että asiakkaat antaisivat majapaikalleen ylistävät nettiarvostelut.

Onko teillä, lukijat, kokemusta siitä, miten tässä maassa löytäisi mahdollisimman edullisen majoituksen, jonka siisteys täyttäisi edes minimivaatimukset? Entä oletteko käyttäneet Airbnb:tä Yhdysvalloissa? Kuulisin mielelläni kokemuksianne ja vinkkejänne.

Advertisement

9 thoughts on “Luotaantyöntävien motellien maa

 1. Uskon että sinun täytyy maksaa vähän enemmän kuin muutama kymppi jos haluat siistin paikan . Näinhän se on muissakin maissa . Äläkä valitse sellaisia paikkoja jotka Tripadvisor on jo tuominnut. Terveisin, Irma

  Tykkää

  • Kiitos kommentista! Riippuu hyvin paljon matkakohteesta, millä hinnalla siistin majoituksen voi saada. Aika monissa maissa niitä löytää muutamalla kympillä tai halvemmallakin, mikäli on valmis esimerkiksi käyttämään yhteistä vessaa käytävällä. Amerikassa hintataso on toki keskimäärin selvästi kalliimpi kuin esimerkiksi monissa kehittyvissä maissa, mutta kuulemma suosittujen suurkaupunkien ulkopuolella pitäisi kahden hengen olla mahdollista yöpyä noin viidelläkympillä per huone. Tripadvisorissa haukuttuihin paikkoihin ei minunkaan mielestäni kannata mennä.

   Tykkää

 2. Me ollaan miehen kanssa majoituttu ties minkälaisissa hotelleissa ja motelleissa Jenkeissä road tripatessamme ja erityisen paljon siis tienvarsimotelleissa. Osa on ihan ruokottomassa kunnossa, osa ei. Jos vähänkin epäilyttää, kannattaa pyytää saada nähdä huone ennen kuin varaa sen. Näin siis ei ole tehnyt ennakkovarausta. Mehän matkustetaan melko paljolti niin, että otetaan hotelli ns. lennosta eli ei etukäteen varailla. Jenkeissä ollaan road tripattu niin monta kertaa, etten enää edes muista.

  Viime syksynä kävi paskasti eräässä Super8-ketjun motellissa. Niitähän pitää itsenäiset toimivat kys. brandin alla. Multa vietiin hotellihuoneesta rahat lompakosta! Siellä ei ollut tallelokeroa, joten piilotin lompakon isoon laukkuun. Mies onneksi oli ottanut patikalle pääkassan mukaan eli köyhdyttiin noin parisataa taalaa. Mutta silti meni maku kaikesta vähäksi aikaa. Opetus siis on, että itse en enää ikinä ota huonetta, jossa ei ole tallelokeroa.

  Jos kiinnostaa, niin alla olevasta linkistä pääsee TripAdvisoriin, jonne kirjoitin kokemuksesta, koska hotel manager ei koskaan vastannut maileihini. Kumma kyllä vastasi palautteeseeni TripAdvisorilla ja luonnollisesti kiisti kaiken.

  http://www.tripadvisor.co.uk/ShowUserReviews-g58295-d110408-r312491760-Super_8_Waynesboro-Waynesboro_Virginia.html

  Super8-ketju on meillä nyt blockattu, sinne ei enää ikinä missään Jenkeissä. Jos haluaa supersiistiä, niin siitä saa kyllä maksaa. Jos ihan ok kelpaa, niin kyllähän nuo halvemmatkin menettelee. Itse en esimerkiksi koskaan ole mitään syyhyjä tai muuta tautia niistä saanut ja matkustellut olen kuitenkin aika paljon (ja eka kerta vasta viime syksynä, kun lähti hillot lompakosta). Ensi syksynä taas Jenkkeihin, tällä kertaa Länsirannikolle!

  Tykkää

  • Kiitos kommentista ja näkökulmista!

   Supersiistiä emme ole etsimässä, vaan nimenomaan ihan ok -tasoa. Olen miettinytkin, että tuo huoneen katsastaminen ennen sitoutumista voisi olla hyvä järjestely silloin, kun vapaita motellihuoneita on tarjolla paljon eikä tarvitse jännittää, että jäisi kokonaan ilman majapaikkaa. Monestihan motelleja on vieri vieressä, joten jos yksi on luotaantyöntävä, voi helposti hurauttaa autolla seuraavaan. Minun luonteelleni vain sopii vähän huonosti se, että majoitus hankitaan vasta paikan päällä. Olen ennakkosuunnittelua rakastava ihminen, joka stressaantuu helposti siitä, jos matkasuunnitelmassa on auki jätettyjä kohtia ja epävarmuustekijöitä. Mutta ehkä siitäkin voisi totutella pois. Päätöksenteon jättäminen saapumispäivään voisi olla paras tapa löytää edullinen huone, joka täyttäisi omat minimivaatimukset.

   Tosi kurjaa, että sun rahat varastettiin :( Kuulostaa just tyypilliseltä roistomeiningiltä, että asiakkaan maileihin ei vastata mutta julkiseen TripAdvisor-arvioon käydään kyllä kommentoimassa ja kiistetään kaikki. Et ilmeisesti rikosilmoitusta tehnyt kuitenkaan? Mä olen aina ollut turhankin varovainen rahojeni suhteen ja kantanut niitä mukanani, jollei huoneessa ole ollut tallelokeroa tai minulla mukana lukollista kovaa matkalaukkua, josta rahoja ei saa varastettua jättämättä murtojälkiä.

   Mulla on ollut yksi tosi huono kokemus luteiden kanssa, mutta en syytä siitä senkertaista majapaikkaani, jonka siisteydessä ei mielestäni ollut mitään valittamista. Sain australialaisessa hostellissa yhden yön aikana liioittelematta yli sata luteen puremaa, mistä tuli kohtalaisen huono olo muutamaksi päiväksi, kun puremat kutisivat aivan vietävästi. Mielenkiintoista tarinassa on se, että olin yöpynyt samassa hostellissa samassa yksityishuoneessa jo kolme yötä ilman minkäänlaisia ludeongelmia. Sitten menin yhdeksi yöksi reissuun ja palasin sen jälkeen samaan hostelliin – ja jouduin ludearmeijan herkkuateriaksi samassa tutussa sängyssä. Ilmeisesti poissa ollessani joku muu oli yöpynyt huoneessa ja laskenut sängylle luteita kihisevän rinkan.

   Länsirannikolle suuntaamme kohta mekin. Luit varmaan jo postaukseni toukokuulle varaamastamme road tripistä? Missä päin Länsirannikkoa teidän on tarkoitus kierrellä?

   Tykkää

   • Juu, olen lukenut aiemmatkin postauksesi ja teidän reittisuunnitelma vaikuttaa tosi hyvältä. :) Jos toukokuussa menette, niin kyllä niitä huoneita lähes sataprosenttisesti on vapaana. Me ei olla kertaakaan jääty ilman ja tosiaan reissataan sillä tyylillä, että otetaan huone vasta kun tiedetään tarve. Ollaan melko spontaaneita matkaajia: toki tietyt suuntaviivat on, mutta niistä voi poiketa. Syksyn reissu on muuten vielä ihan auki paitsi että Las Vegasista startataan. Tuttu paikka minulle: olen käynyt useita kertoja. Minä en taas kestä, jos kaikki on ennalta suunniteltu ja kartoitettu; osan voi suunnitella sitä mukaa, kun reissu etenee tiettyjen kiintopisteiden pohjalta eli ei ihan suunnittelematta mennä. Mutta suunnitella voi sitten syssymmällä, kun aihe on ajankohtaisempi :-)

    Minäkin olen yleensä tarkka rahojeni kanssa, mutta sainpa nyt näpäytyksen. Ei tehty rikosilmoitusta, koska turistina se on vähän hankalaa ja veemäistä eikä sellaiseen viitsi kuluttaa aikaansa. Jos summa olisi ollut suurempi, niin tietty eri asia.

    Hyi, kammottava ludekokemus, toivottavasti ei osu enää kohdalle!

    Tykkää

   • Kyllä minäkin uskon, että toukokuun reissullamme voi olla luottavaisin mielin vapaiden huoneiden suhteen. Täällä matkailussa tuntuu olevan hyvin selvästi näkyvät sesongit: tietyt paikat ovat tiettyinä ajankohtina täysin tukossa, mutta kun onnistuu ajoittamaan matkansa sesongin ulkopuolelle, kaikki sujuu helposti. En ollut aiemmin törmännyt siihen, että koko matkasuunnitelma on vaarassa kaatua tai kaatuu vapaan majoituksen puutteeseen, mutta viime vuonna sellaisia tilanteita tuli vastaan, kun haluttiin kesäviikonloppuna Cape Codiin ja Martha’s Vineyardiin ja ruskaretkelle New Hampshiren vuorille.

    Olisiko sinulla meille vinkkejä Vegasiin? Samuli on käynyt siellä kerran kuten aiemmin mainitsinkin, mutta minulle se on ihan uusi tuttavuus.

    Monille ystävilleni spontaanius on matkustaessa tärkeää, toiset taas ovat minun kaltaisiani suunnittelijoita. Ymmärrän hyvin molempien matkustustapojen viehätyksen. Ongelmia tulee silloin, kun spontaani ja suunnittelija yrittävät reissata yhdessä :)

    Ymmärrän hyvin, ettei matka-aikaa tee mieli haaskata rikosilmoituksen tekoon. Matkalla käytössä oleva aika on usein arvokkaampaa kuin menetetty raha, vaikka varkauden uhriksi joutuminen kuinka harmittaakin.

    Tykkää

 3. AirBNBstä on hyviä kokemuksia Washington DC:n tienoilta, mutta olen myös törmännyt nettisivustoihin joissa kerrotaan joidenkin huonojen AirBNB -arvostelujen sensuroinnista puljun nettisivulta. Onhan myös firman (eikä pelkästään sen kautta toimivien vuokranantajien) intressissä että vuokranantajilla on hyvä maine. En toki tiedä miten yleistä tämä on. Tai että jos AirBNB-vuokranantaja peruu yllättäen (päivää ennen matkaa tms) majapaikan, ei vuokralaisella ole suunnilleen mitään oikeuksia. Rahat saa takaisin kyllä, mutta samaan hintaan on useimmiten täysin mahdotonta saada vastaavaa majapaikkaa seuraavalle päivälle. Nuo yllätysperumiset taas näkyvät vuokranantajan profiilissa vain pari kuukautta, minkä jälkeen profiili näyttää taas ”puhtoiselta”, eikä vuokralainen voi edes arvostella asuntoa, koska vuokra-aika ei ole ehtinyt alkaa ennen perumista.

  Motelleja varatessani huomasin että ainakin ne varaukset mitä itse tein sai peruuttaa vielä klo 18 saapumispäivänä ilman kustannuksia. Samoin oli esim vuokraauton perumisen kanssa. En kyllä tiedä voiko varauksen peruuttaa niin että saapuu paikalle ja pyytää nähdä huoneen ennenkuin kirjautuu ”oikeasti” sisään? Mutta joo, vei tunteja löytää netistä joku siistiksi ja luotettavaksi arvosteltu motelli…

  Tykkää

  • Kiitos kommentista! Anteeksi, että julkaisin sen ja vastaan vasta nyt. Olen edelleen reissussa, enkä ole juurikaan ehtinyt olla koneella.

   Mukavaa, että luet blogiani.

   Minäkin olen kuullut noista sensuroimisepäilyistä. Luin myös kirjoituksen, jossa todettiin ihmisten sensuroivan usein itse itseään, kun he joutuvat antamaan omalla nimellään palautetta majoittajalle, jonka ovat tavanneet henkilökohtaisesti. Se oli minusta erittäin hyvä huomio. On todellakin vaikeaa kirjoittaa ikäviä asioita ihmisestä, jonka on itse tavannut – varsinkin, jos hän oli mukava.

   Peruminen on varmasti iso ongelma, koska se jättää matkalaisen ikävään tilanteeseen juuri kuten kuvasit. Olen kylläkin nähnyt Airbnb-profiilissa ainakin kerran kommentin, jossa asiakas valitti isännän peruneen majoituksen lyhyellä varoitusajalla ilman syytä. En tiedä, miten asiakas oli onnistunut kyseisen kommentin sivustolle jättämään. Kenties perusmistapauksessa tulee kommentointioikeus? Se olisi fiksua.

   Yövyimme viime viikonloppuna motellissa, jossa oli aulassa erikseen lappu, että varausta ei saa perua enää yli kymmenen minuutin huoneessaoleskelun jälkeen. Heillä siis ainakin olisi saanut käydä katsomassa huoneen ja pyytää rahansa takaisin. Minä olin kuitenkin erehtynyt varaamaan huoneen sellaisen varaussivuston kautta, joka laskutti huoneen hinnan heti varatessa, eikä meillä siksi ollut mahdollisuutta perua kauppaa, vaikka emme olleet motelliin erityisen tyytyväisiä. Jos yövymme uudestaan vähänkään epäilyttävässä motellissa, täytyy pitää huolta siitä, ettei tee sitovaa ennakkovarausta. Näin sitä koko ajan oppii.

   Tunnistan todella hyvin tuon tuskasi, että siistiksi ja luotettavaksi arvioidun motellin etsiminen käy työstä…

   Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Erittäin hyviä Airbnb-kokemuksia | Amerikkaa ymmärtämässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s