Roadtrip Kaliforniaan, Las Vegasiin, Grand Canyoniin ja Utahiin

Kerroin aiemmin olleeni viime päivinä todella innoissani matkojen suunnittelusta. Yksi tärkeimmistä suunnitelmista tälle vuodelle on minun ja Samulin yhteinen road trip Yhdysvaltojen lounaisosiin.

Road Trip to Los Angeles San Fransisco Yosemite Death Valley Las Vegas Grand Canyon Bryce Canyon

Ajatus lähti Samulin haaveesta ajaa Los Angelesista San Fransiscoon rantaa pitkin kulkevaa Ykköstietä pitkin. Samalla reissulla hän halusi näyttää minulle Vegasin, jossa on itse jo kertaalleen käynyt.

Keksimme jo varhaisessa vaiheessa, että voisimme yhdistää matkaan myös vierailun Yosemiten kansallispuistossa. Vesiputoukset ovat suuri rakkauteni, ja Yosemitessa on muutamia upeita putouksia. Putoukset ovat hienoimmillaan toukokuussa, joka olisi muutenkin hyvä aika matkustaa Kaliforniaan.

Lisäksi Yosemite on yksi harvoista paikoista, joissa voi muutamana yönä vuodessa nähdä aivan erityisen vesiputousilmiön: kuusateenkaaren.

Kuusateenkaari syntyy täydenkuun aikaan, kun oikeaan ilmansuuntaan näkyvä suuri vesiputous virtaa niin runsaana, että vesi pisaroi sumuna ilmaan. Kuunsäteet heijastuvat sumuun ja muodostavat hopeanhohtoisen, yössä kimmeltävän sateenkaaren.

Olen nähnyt kuusateenkaaren jo kerran elämässäni Victorian putouksilla Sambiassa. Se oli yksi ikimuistoisimpia ja taianomaisimpia matkakokemuksiani. Olisi ihanaa jakaa kuusateenkaarihetki Samulin kanssa.

Ja vaikka kuusateenkaaren näkeminen ei esimerkiksi pilvisen taivaan vuoksi onnistuisikaan, Yosemite olisi joka tapauksessa upea retkikohde vain 3-4 tunnin ajomatkan päässä San Fransiscosta.

Tällainen ajattelu on minulle hyvin tyypillistä, kun suunnittelen matkoja: jos aiotun kohteen ”lähellä” (esimerkiksi kymmenen tunnin bussimatkan päässä) on toinen kiinnostava kohde, alan heti miettiä, voisinko saada sen mukaan matkaani.

Muotoilin hiljattain, että matkailumottoni on ”Kun nyt kerran tänne asti on tultu”. Kaliforian-reittimme synty kuvastaa erinomaisesti sitä, mitä motollani tarkoitan:

Jos kerran menemme San Fransiscoon, voimme yhtä hyvin käydä myös Yosemitessa. Ja jos kävisimme Vegasissa, olisi tuhlausta olla näkemättä myös Grand Canyonia ja Bryce Canyonia, jotka kummatkin ovat Vegasista vain neljän tunnin ajomatkan päässä eri suunnilla.

Death Valley ei ole toukokuussa parhaimmillaan, mutta se on niin houkuttelevasti matkan varrella Yosemitesta Vegasiin, että pakkohan meidän olisi ajaa senkin läpi ja piipahtaa parilla näköalapaikalla. Tuolla välillä kulkee kaunis vuoristomaisemareittikin.

Tällä tavalla matkoista tulee helposti aika pitkiä. Samuli joutui pyytämään tätä matkaa varten töistä jopa kahden viikon yhtäjaksoisen loman, joka täälläpäin on lähes tuntematon käsite. Poikkeuksellisen pitkä loma kuitenkin sallittiin, kun sitä kehtasi yhteisön paineista huolimatta pyytää.

Minun onnekseni Samuli ei ole innokas matkustamaan yksin, ja lomapäiviä oli meidän seurusteluamme edeltävinä Amerikan-vuosina ehtinyt kertyä jopa varastoon. Nyt niille on ollut helppo keksiä käyttöä.

Advertisement

11 thoughts on “Roadtrip Kaliforniaan, Las Vegasiin, Grand Canyoniin ja Utahiin

 1. Odotan mielenkiinnolla kirjoituksia reissuun liityen, meilla on loppukesasta suunniteilla tulla taalta Englannista miehen ja poikien kanssa samantyyppiselle road tripille: LA, Vegas, Bryce canyon, Grand canyon, Antelope Valley etc. Yosemitessa oonkin kerran kaynyt, haikattiin Yosemite Fallsin paalle, upea paikka, varmasti pidat!

  Tykkää

  • Kiitos, kun luet blogiani! Onpa teillä tosiaan monia samoja kohteita suunnitteilla! Minäkin otan seurantaan, mitä kirjoitat teidän reissustanne :) Kiva kuulla, että tykkäsit Yosemitesta. Meillä on vielä auki, mitä tarkalleen ottaen siellä teemme, mutta majoitus on varattu kahdeksi yöksi täydenkuun aikaan.

   Tykkää

 2. Kuulostaa ihanalta reissulta! Tehtiin vastaava vuosi sitten ja varsinkin Highway 1 oli uskomaton! Losin ja Friscon välillä oli ihana pienempi kaupunki San Luis Obispo, harmittelin kun siellä ei ehditty aamupalaa pidempään olla. Suosittelen lämpimästi! Nauttikaa reissusta!!! :)

  Tykkää

  • Kiitos! Painan mieleen San Luis Obisbon. Jos sinulla on muita vinkkejä kivoista pysähtymispaikoista Highway 1:n varrelta, kuulisin niistä tosi mielelläni. Ajattelimme ajella Ykköstä 2-3 päivää, jotta ehdimme pysähdellä matkan varrella ja nautiskella alueen kauneudesta kunnolla.

   Tykkää

   • Me ajettiin se Highway 1 yhdessä päivässä, joten siltä reitiltä ei oikein pysähtymisvinkkejä juurikaan ole niiden peruspaikkojen (Big Sur jne) lisäksi. Pakko mennä sinne uudelleen kesällä ja ajan kanssa että ehtii kävellä siellä hikingtraileilla! Se oli upea!!!

    Tykkää

   • Ymmärrän. Meidän olisi tarkoitus viipyä matkalla useampi päivä nimenomaan siksi, että ehditään kunnolla ulos autosta tutkimaan ympäristöä. Kiva kuulla, että te tykkäsitte noin paljon siitä seudusta!

    Tykkää

 3. Olen ajanut reitin toisinpäin, pohjoisesta etelään. Jäin miettimään oliko maisemat niin päin vielä hienommat, kun sai ajaa reunanpuoleista kaistaa :) Tiehän kiemurtelee suurimman osan ajasta todella siinä ihan penkalla, ja pohjoisesta etelään päin auton saattoi välillä pysäköidä siihen reunalle ja hypätä ulos ihailemaan maisemia.

  Suosittelen matkan varrella nähtävyytenä Hearst Castlea. Se on erikoinen paikka.

  Tykkää

  • Kiitos kommentista ja vinkistä! Kiva, että luet blogiani. Otan Hearst Castlen mukaan suunnitelmalistalle.

   Mekin mietimme ennen matkasuunnitelman lukkoon lyömistä, olisiko merenpuoleinen kaista San Franista Losiin vielä vaikuttavampi elämys. Suunnan ratkaisi lopulta kuitenkin se, että Samuli löysi tosi hyvän vuokra-autotarjouksen Losista. Samuli on kiinnostunut autoista, ja hänen matkaelämyksensä kannalta on hyvin olennaista, minkälainen kulkupeli meillä on alla. Auton vuokra tulee olemaan yksi tämän reissun suurimmista kustannuksista, joten iso alennus Samulia kiinnostavista automalleista vaikutti matkan kokonaisbudjettiin olennaisesti.

   Maisemia ihastelemaan kannattaa varmasti pysähtyä useammankin kerran.

   Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Täällä taas! | Amerikkaa ymmärtämässä

 5. Päivitysilmoitus: Yhdysvaltojen ykköstie: Suloisia eläimiä ja upeita maisemia | Amerikkaa ymmärtämässä

 6. Päivitysilmoitus: Amerikkalaista ajokorttia hankkimassa | Amerikkaa ymmärtämässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s