Jätekatosikävä kasvaa

Minulla on parhaillaan roskapussi jääkaapissa. Niin hyvin asuntomme jätejärjestelyt toimivat.

Tein maanantaina kalaruokaa, ja kalan kääre olisi pitänyt heittää roskiin. Suomessa olisin pakannut sen pikkupussiin ja vienyt pussin saman tien ulos.

Täällä en kuitenkaan voi viedä roskia ulos. Koska jäteastiat ovat kellarissa, roskat viedään sisälle.

Maanantai on pahin mahdollinen päivä kalaruuan valmistamiseen. Siitä on pitkä matka sunnuntaihin, jolloin jäteastian saa seuraavan kerran viedä kadun varteen.

Täällä on lokakuussakin vielä niin lämmin, että haisemiseen taipuvaiset roskat ehtivät viikossa alkaa löyhkätä niin, että haju leijailee kellarista asuntoon. Se huomattiin viime viikolla, kun olin erehtynyt heittämään pois pohjaan palanutta kaalia.

Pakkasin siis kalan kääreen pikkupussiin – ja säilöin sen jääkaappiin.

swordfish dinner

Täällä on ihana tehdä kalaruokia, kun tarjolla on aivan eri kalalajeja kuin Suomessa. Esimerkiksi miekkakalapihvi on todella hyvää.

Vuokraisäntämme jäteastiat ovat pihassa. Minulla olisi suuri kiusaus kätkeä haisupussi hänen roskiensa sekaan, mutta en taida uskaltaa. Vuokraisäntää ei kannata suututtaa.

Minulla on siis kaksi vaihtoehtoa: Joko säilytän roskapussia jääkaapissa sunnuntaihin saakka tai otan sen kauppareissulle mukaan ja tungen kadunvarsiroskikseen.

Paitsi että emme olekaan kotona ensi sunnuntaina. Se tarkoittaa, että joko säilytän roskapussia jääkaapissa kaksi viikkoa tai lähden etsimään kadunvarsiroskista, johon sulavasti sujauttaa sen.

Taidanpa lähteä kohta kuljeskelemaan kaduilla ympäriinsä ja yrittämään näyttää siltä, että olen ihan tavallisella päiväkävelyllä eikä laukussani ole haisevaa roskapussia.

Advertisement

2 thoughts on “Jätekatosikävä kasvaa

  1. Hei, tyhmä kysymys ehkä mutta miten kompostointimahdollisuus sitten? Onko mahdollisuutta hankkia matokompostoria asuntoon jolloin haisulijäte muokkaantuisi mullaksi ja sen pois laittaminen olisikin sitten helpompi juttu?

    Tykkää

  2. Moi! Hyvä kysymys. Jos omistaisimme täällä asunnon, kompostin perustaminen olisi varmastikin mahdollista, mutta asumme vuokralla enkä usko, että vuokraisäntä innostuisi ajatuksesta. Meillä on vuokralla kaksikerroksisen omakotitalon alakerta, ja vuokraisäntä asuu itse yläkerrassa, eli meillä on yhteinen piha hänen kanssaan. Vuokraisännällä itsellään ei ole jätehajuongelmaa, sillä hän pitää omia jäteastioitaan pihassa. Meidän astiamme eivät kuitenkaan mahdu samaan paikkaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s